Stangvikfestivalen

Artister og publikum
Musikerne var enestående til å få god kontakt med publikum.

Åpnet jubileet med stil, humor og kvalitet

Stangvikfestivalen har 25-årsjubileum i år. På åpningskonserten i Bøfjorden sjøbruksmuseum ble stemningen satt fra første sekund da Sigrid Vetleseter Bøe ringte inn festivalen med klokka, og basarsøget i rommet gikk over til observant lytting der publikum fulgte ivrig med under aktørenes storartede og fengende opptredener.

Publisert Sist oppdatert

Stø kurs

Onsdag braket det løs med åpningskonsert av Stangvikfestivalen i Bøfjorden sjøbruksmuseum. Konserten var utsolgt og huset var fullt.

Marianne Meløy startet med å gi en stor takk blant annet til de som har styra, stabla, redd opp, fiksa, fiska, koka, sponsa og rigga til festivalen. Hun styrte skuta lattermildt, men trygt i havn på sjøbruksmuseet i Bøfjord, både gjennom gode historier og fengende sanger.

Trygve Brøske spilte på piano, Erlend Smalås på kontrabass, Sigrid Vetleseter Bøe er sopran og Erik Rosenius bass-sanger.

Publikum fikk en unik kveld med humor og alvor, vakker musikk og sterk stemmeprakt. Engasjementet og energien fanget oppmerksomheten fra publikum gjennom hele konserten.

Artister og publikum
Duoen Brøløy består av Trygve Brøske og Marianne Meløy. De hadde veldig god dialog med publikum som fikk høre om både gult gebiss, spaserstokk, gammel ljå, Selbu-vott og Selbu-truse.
Artister og publikum
Innlevelsen til aktørene fanget oppmerksomheten til de fremmøtte.

Mange ulike tema

Meløy presanterte ulike gjenstander i museet.

I løpet av kvelden var hun innom mange relevante tema, som for eksempel en sang som gav innblikk i hvilke konsekvenser det kan bli for beboende om nærbutikken forsvinner.

Andre ting de var innom, kan nevnes både dobbeltnavn, algorytmer, penger, klima, Hardy-guttene, passivt-aggressivt blikk, og tiden hvor vi hadde hustelefon som ikke kunne stå på lydløs.

Artister og publikum
Meløy fanget publikums oppmerksomhet med sin mimikk, innlevelse og gode formidlingevne.

Fortid, nåtid og fremtid

Vi kan ikke ta vare på alt, men kan man rydde seg lykkelig?

Meløy skapte høylytt latter med ni tips til ryddehjelp. Hva gjør vi for eksempel med bryllupsbildene av skilte slektninger, og kan man ta vare på bilde av onkel før han fikk tupé?

Det gikk på en blanding av humor og alvor, hvor vi reiste tilbake i tid mens vi også fikk tanker om nåtiden. Hvordan skal vi i fremtiden få hjelp av roboter og AI når vi blir gamle? Og alt de klarte før i tida, og alt de klarer nå de som lever i krig.

Matbit, stemmeprakt og allsang

Etter en times tid, ble det en liten pause. Nora og Gunnhild Johanne Vetleseter Bøe hadde sørget for at man kunne kjøpe seg drikke og noe å bite i i sommervarmen. Mange satt inne og koste seg mens andre gikk ut i solen.

Etter pausen åpnet de med en sang hvor Rosenius igjen fikk vist sin stemme. Og mannen kan mer enn å synge. I sommer er han sommervikar som organist i Surnadal.

Artister og publikum
Den svenske bass-sangeren Erik Rosenius fylte rommet med sin mektige stemme.

Deretter ble det en vri der publikum også måtte bidra da det ble allsang i lokalet. Ark med en delvis omskrevet versjon av en sang av Ole Paus, ble delt ut.

–Hvis dere er usikre, så drar dere på, oppfordret Brøske.

De fremmøtte viste iver og sangglede, og tok utfordringen på strak arm. Og det skal sies at de imponerte Trollheimsportens utsendte da de fikk skikkelig dreisen på den først så vanskelige strofen om når fjernsynsunderholdningavdelingen ikke var funnet opp.

Dermed fortsatte konserten sin gang, og varte i tilsammen to timer. Aktørene gav virkelig publikum valuta for pengene. Det endte med plystring og velfortjent stående applaus.

Artister og publikum
Sigrid Vetleseter Bøe bergtok publikum for fulle hus på hjemmebane i Bøfjorden sjøbruksmuseum.
Artister og publikum
Paret Sigrid Vetleseter Bøe og Erik Rosenius gjorde en strålende opptreden med sine stemmer.
Artister og publikum
Harmonien blant sangere og musikere viste at de koste seg i sjøbruksmuseet onsdag kveld.
Powered by Labrador CMS