Trollheimen Trafikkskole

To damer foran en kjøreskolebil
Stine Arntsberg, til venstre, og Guro Nordvik-Bergstad er trafikklærere i den nyoppstarta Trollheimen Trafikkskole

Vil skape trygghet og tillit blant unge sjåfører

Det startet kanskje litt raskere enn planlagt, men nå er Trollheimen Trafikkskole AS en realitet, og de to kjøreskolelærerne ser ut til å trives godt. Med en økt kontroll over egen hverdag og en følelse av eierskap i jobben, er det tydelig at de to driver med lidenskap og engasjement. – Vi utfyller hverandre, sier de.

Publisert Sist oppdatert

Stine Arntsberg og Guro Nordvik-Bergstad er begge utdannet trafikkskolelærere, Stine med 10 år i faget og Guro med litt over året. Sammen har de nå startet Trollheimen Trafikkskole.

Oppstart med skrekkblandet fryd

Det var opprinnelig John Ingebrigt Gjerstad og Geir Atle Kvendset sin idé å starte bedriften. Det er de som har det administrative arbeidet, mens Stine og Guro sitter med daglig drift.

Da Guro og Stine fikk tilbudet om å bli med på eiersiden av bedriften var det med skrekkblandet fryd. 

– Vi hoppet i det og bestemte oss for bare å kjøre på, forteller Stine. Etter det gikk det slag i slag. 

– Det gikk veldig fort, men nå er vi her, tilføyer Guro.

Trafikkalt grunnkurs rett etter skoletid

Trollheimsporten møter de to blide jentene i kontorlokalet deres ved Sentrum Motor. 

– Vi har pimpa det litt opp her med duftpinner og slik, for å gjøre det litt mer trivelig, sier de.

Siden kontorlokalene er litt utenom sentrum tilbyr de trafikalt grunnkurs på Surnadal VGS. I tillegg starter det rett etter skoletid. Dette tror de både ungdom og foreldre setter pris på. Det gjør logistikken lettere for alle sammen.

Gode relasjoner

For Guro og Stine er det avgjørende at elevene føler seg trygge og kan stole på dem. Gjennom å skape gode relasjoner, og enighet om forventninger, legger de til rette for et trygt læringsmiljø. Med fokus på psykologi og pedagogikk i utdanningen, er de rustet til å møte ulike utfordringer og behov hos elevene.

I bilen, under kjøretimene, opplever de to instruktørene å bli kjent med ungdommen på en annen måte. 

– Vi merker at de fleste er litt nervøse og redde for å gjøre feil i starten. Men det er jo derfor vi er her- for å hjelpe og lære de opp, sier de begge.

– Det går heldigvis fort over og vi får gode samtaler i bilen. Her har vi taushetsplikt så elevene kan være trygge på oss. 

Skal vi tro på de to lærerne så går læringen begge veier. 

– Ungdommen lærer oss mye også, sier Stine.

Skribenten fikk være med på en liten kjøretur

Nullvisjon

Det har vært mye fokus på råkjøringen i bygda den siste tiden, og trafikkskolen jobber aktivt med trafikksikkerhet allerede fra grunnkursene. Målet er null dødsfall og null hardt skadde i trafikken, og dette gjenspeiles i opplæringen og veiledningen de tilbyr. Selv om de ikke kan kontrollere elevenes valg etter endt opplæring, har de tillit til at de har gitt dem et solid fundament å bygge på. 

– Dette er elever vi anser som trygge og sikre nok i trafikken at vi selv kan møte dem med våre barn i trafikken, fortsetter Stine.

Trenger ikke å ta alt på en gang

Det har blitt dyrere å både eie bil og ta lappen, men de to opplever at de fleste fortsatt ønsker å kjøre opp på 18-årsdagen sin.

Pris er et stort tema når det kommer til oppkjøring, kanskje ikke alle har mulighet til å ta alt på en gang. Da kan man gjerne dele det opp litt. 

– Dette hjelper vi til å planlegge slik at de får et opplegg som passer. Ingen skal være redde for å ta kontakt med oss, det skal alltid ordne seg, sier Stine.

Heller ikke etter endt førerprøve skal man være redde for å spørre eller ta kontakt, det synes de er bare trivelig.

– Jeg fikk melding i dag fra ei som savna å kjøre med meg. Det var utrolig hyggelig, forteller Stine.

Trygghet og kvalitet

Trollheimen Trafikkskole tilbyr opplæring på personbil, henger og snøscooter, og ser frem til å kunne tilby enda flere tjenester i fremtiden. Med en dedikasjon for trygghet og kvalitet i opplæringen, ser det ut til at Trollheimen Trafikkskole vil fortsette å være en pålitelig ressurs for unge sjåfører i Surnadal og omegn.

På spørsmål om hvilke ambisjoner de har for bedriften ler de lett; 

– Vi ønsker bare å gi folk et tilbud som vi håper de er fornøyde med, sier de.

Og hvis du lurer på hvordan du kan kontakte dem? 

De er på Facebook, hjemmeside, Instagram, mobil... ja, du kan kontakte dem på de fleste plattformer. 

– Vi er glade for alle som tar kontakt.

Powered by Labrador CMS