Lørdag ble Bankmila arrangert på Skei, og i år var det solid oppmøte med nærmere 200 deltagere.

Været var så si perfekt for en løpetur, med opphold og litt vind.

Godt oppmøte under årets Bankmil.

Bankmila blir arrangert av Surnadal IL, med G9 og J9 fotball som stiller i år. De har Sparebank1 Nordmøre som sponsor og samarbeidspartner.

Mange barn klare til start i et 'gateløp'.
Klart for start i Minibankmila.

Minibankmila er løpet for barna og er på en kilometer. I år var det 95 barn som stilte til start, det er rekord.

En gutt som løper.
Flinke løpere.

Det tok ikke lang tid før de første barna nærmet seg mål. Publikum heiet entusiastisk på alle deltakerne.

To små jenter som holder hverandre i handa.
Godt å få litt hjelp til å komme seg til mål!

I trimklassen var det omkring 20 deltakere. De løp samme strekning som konkurranseklassen, men startet før, og det var ingen tidtaking. Dette er klassen for de som bare vil gå eller løpe uten å delta konkurranse.

Flere personer med startnummer som løper.
Trimmerne er i gang, samt et lag fra ALTI.

I konkurranseklassen var det 71 deltakere som stilte på startsstreken i år, for å springe distansen på ei mil.

I år var det en stor konkurranseklasse.

De første begynte å komme i mål etter en stor halvtime. Erik Kårvatn, Rindal IL, var den første som krysset målstreken. Han løp inn på 34:59. Per Myren fra IL Norodd tok andreplassen, og Øyvind Bertelsen Tangvik fra Trollheimen SK løp inn til tredjeplass.

Vinneren av dameklassen ble Berit Mogstad, Strindheim IL. Hun løp på 41:16, og ble nummer fire totalt i konkurranseklassen. Ragnhild Mogstad, Strindheim IL, ble nummer to, og Ann Kristin Amundsen, IL Norodd ble nummer tre i dameklassen.

En løper mot målstreken.
Erik Kårvatn løper inn til mål.

Løperne ble heiet fram av et stort og entusiastisk publikum. Mange løp mila på imponerende tider, og noen i trimklassen sprang faktisk med barnevogn.