Strengen AS utvider eiersiden
Strengen AS ble stifta 1.juli 20024 og startet sin virksomhet 19.august med sju eierbedrifter. Nå utvider de eiersiden med ni nye eierbedrifter fra regionen.
Styreleder i Strengen AS, Eirin Kalstø fra Wienerberger/Pipelife AG, ønsket alle velkommen til informasjonsmøte med påfølgende ekstraordinær generalforsamling i Strengen AS. Strengen ble stiftet 1.juli 2024, og har vært i virksomhet siden 19.august.
Birger Johnsen, daglig leder i Strengen AS, forklarte først om bakgrunnen til valg av navn og logo. Strengen AS har fått navnet fra fjellet Strengen i Surnadal kommune – med god oversikt over Indre Nordmøre og muligheter for blikk med perspektiv mot hele regionen. Selskapet skal være en solid streng som knytter sammen regionens bedrifter både med hverandre og med virkemiddelapparatet og offentlig sektor – og til slutt assosiasjonen med gitarstrengen som viser til at Strengen AS ved hjelp av resonanskassen skal forsterke den gode klangen i det lokale næringslivet. Strengene representerer kommunene, og den siste i midten er miljøstrengen.
Johnsen og prosjektleder Mette Sæter Ormset i Strengen AS orienterte videre om Strengen AS og utvidelsen av eiersiden i forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen torsdag.
Styret i Strengen AS består nå av:
- Eirin Kalstø, styreleder, Knut Haugen, Sparebank 1 Nordmøre, styremedlem, Ivar Næss, Norsk kvalitetsmat, styremedlem og Lars Skrøvseth, P2EM AS, styremedlem.
Ni nye bedrifter på eiersiden
I tillegg til de åtte opprinnelige eierne, har ni nye lokale bedrifter kommet inn på eiersiden. De nye bedriftene er:
- Bio Marine, Trollheim , Kvanne Industrier, Surnadal Invest, Betten Maskinstasjon, Møbel Fiske, AS Elektro, Gjensidige Surnadal, Heim og Tingvoll og Takstmann Øyås.
Birger Johnsen orienterte deretter kort om Næringsutviklingsbransjen.
Hvorfor Strengen AS ?
- Flere trenger å høre om næringslivet i regionen, påpeker Birger Johnsen.
I tillegg til det er det viktig at næringslivet står mer samlet i tida fremover, og det er behov for å styrke reiselivsbransjen. Bedriftene trenger bistand til utvikling og finansiering av nye prosjekter, og det er utfordringer med rekrutteringen til regionen. Strengen har sterk forankring i næringslivet i regionen.
Strengen AS skal bidra til å gjøre Surnadal og omegn sterkere i konkurransen om arbeidskraft og kompetanse. De skal også være bindeleddet mellom lokale bedrifter og kommune, fylkeskommune, prosjekt-finansierende enheter som for eksempel Innovasjon Norge og kompetansemiljøer andre steder i Norge.
Strengen AS skal også være et verktøy for bedriftene til å utvikle sine virksomheter og de skal også etablere et forum for bedriftsledere.
Strengen AS har virkeområde både på Nordmøre og i Trøndelag. Surnadal, Sunndal, Tingvoll, Ytre Nordmøre og resten av Møre og Romsdal. Rindal. Heim og Orkland på Trøndelagssiden, samt andre deler av landet.
Strengen AS skal bistå innenfor næringsområdene industriutvikling, landbruk og skogbruk, reiseliv, rekruttering og utdanning, samt handel og service.
Tjenestespekter og samarbeidsavtaler
Strengen skal bistå med hjelp til finansiering gjennom å hjelpe å finne offentlig finansiereing. Bistå med å strukturerer gode prosjekter, kurs i styrearbeid, bærekraft og prosesser, samt være et nettverk for alle aktører i næringslivet - også innen landbruksnæring. De skal også bistå med nettverk for bedriftsledere.
Strengen AS har inngått samarbeidsavtaler med Vindel og Protomore, og de håper å få en samarbeidsavtale med Surnadal kommune. Et tettere samarbeid med Surnadal Næringsforening er også naturlig.
Johnsen avslutta med å gi noen eksempler på prosjekter som Strengen AS allerede deltar i. Her kan nevnes etableringa av en robotlab hos Surnadal vidaregående skole , og mulige fremtidige prosjekter som prosjektkoordinator for Midtsommar i Surnadal 2025 og Ungt entreprenørskap i skolen.
Mer informasjon om Strengen As finnes på deres nye nettsider: