Kom og få en omvisning av "nyskolen":
Inviterer til åpen skole
Enhetsleder, sammen med representanter fra elevrådet ved Surnadal barne- og ungdomsskole, ønsker å invitere alle som er interesserte i en omvisning av "nyskolen" velkommen til åpen skole tirsdag neste uke.
Enhetsleder ved Surnadal barne- og ungdomsskole, Kåre Herrem, har gleden av å ønske alle som er nysgjerrige på å vite hvordan den nybygde skolen ser ut fra innsiden, velkommen til åpen skole tirsdag 5. april.
- Tirsdag neste uke, mellom klokken 17.00 og 20.00, er hele bygda inviterte til omvisning på nyskolen, slik at alle endelig skal få muligheten til å se sluttresultatet, forteller Herrem.
Elevrådet, sammen med flere medelever og ansatte, skal fungere som guider under omvisningsrundene. De lover at alt fra klasserom til trappeoppganger skal se pyntet og fint ut til omvisningen.
- Vi skal få frem “nyfølelsen” av bygget, selv om omvisningen er litt på etterskudd, sier Herrem.
Snorklipping tidligere på dagen
Før allmenheten får komme å ta en titt, skal det klokken 10.30 samme dag være en offisiell åpning av skolen. Her er alle elever, ansatte og de som har vært involvert i byggeprosessen inviterte.
Ordfører Margrete Svinvik (Sp) skal klippe snor sammen med elevrådet, og det er et håp om lett underholdning i skolegården om været skulle tillate det.
Om ikke får alle trøste seg med storstilt kakespising innendørs.
Fornøyde med skolen sin
Elevrådsrepresentant Eirik William Sæter Lediard kunne fortelle at han opplever både nyskolen og den renoverte ungdomsskolen bedre enn kanskje mange trodde den skulle bli.
De andre fra elevrådet som var til stede sa seg enige. Mange elever hadde fryktet at det kom til å bli små og trange gruppe- og klasserom, spesielt for ungdomstrinnet. Men elevrådet kunne bekrefte at rommene fungerer godt.
Ida Mo sier at hun likevel savner basefølelsen som ungdomstrinnet hadde før ombyggingen, men er glad for at de kan kompensere for dette med de mange sofakrokene og sittearealene de har fått rundt om i bygget i stedet.
Herrem sier at selv om det er blitt en fellesskole for både små-, mellom- og ungdomstrinnet, så skal de passe på å gi elevene gode overganger og skiller mellom de ulike trinnene. Trinnene slipper med andre ord å “gå oppi hverandre” fra de begynner i første klasse til de blir ferdige i tiende.
Dette synes Astrid Lovise Strand og Ine Hamnes Øye er fint, som begge gleder seg til å begynne på ungdomstrinnet til høsten.