ANNONSE:

Ølbrygging på tradisjonsvis 17. oktober

Velkommen til en temakveld om tradisjonsbrygging av øl 17.oktober kl. 1900. 

Vår gjest Jørund Geving forteller om tradisjonsbrygging og såinnhus i Trøndelag, om bryggeprosess og utstyr, om malt, gjærkranser, gjær og humle, og hvordan det tradisjonsbrygges i dag, hjemme med enkelt utstyr.

Jørund Geving har brygget Stjørdalsøl i 30 år. Han lager sin eget malt og er flere ganger Norgesmester i ølbrygging på Norsk Kornølfestival. Han har akkurat kommet hjem med bronse fra årets festival. Han har også etablert foreningen Gjærkransen, som har som formål å lete opp og registrere mulige gjærstammer som måtte finnes i Trøndelag. Han er ekspert på Stjørdalsølets historie og tradisjonsbrygging.

Visste du at skimuseet har en fin samling lokalt ølbryggingsutstyr? 

Vi har hentet disse fram fra magasinet for anledningen. Har du eldre utstyr hjemme, eller tror du har en gammel gjærstamme, ta med og vis fram! Vi er også interessert i å spore opp gamle tørrstuggu/såinnhus i Rindal, bygg som kan ha vært brukt til å tørke bygg også til ølbrygging.

Hva er et såinnhus? 

På Rindal skimuseum sin facebooksider kan du se to videoer fra avdelingsleder Bodil Børset sitt besøk hos tradisjonsbrygger Jørund Geving i såinnhuset på Stjørdal, her får du vite litt om såinnhusa og røykmalten som Stjørdalingene har holdt ved hevd i tusen år.

https://fb.watch/vdZCmPnJb4/

https://fb.watch/vdZDqLkjCt/

Arrangementet starter 19:00

Dørene åpnes 18:00

Inngangsbillett 200,- inkl. smaksprøver

Åpen pub i museumskafeen.

Aldersgrense 18 år.

NB begrenset antall plasser. Billetter og info på www.rindalskimuseum.no

Powered by Labrador CMS