Orkdalspakken: Her kan det bli bompassering.

En mann og ei dame som står ved en vei i snøvær.
Hvis planene i Orkdalspakken blir realisert, så blir det mest sannsynlig en bompassering her på Storholt, på grensa mellom Rindal og Orkland. Ordførerne Hugo Pedersen og Mildrid Kattem Aune håper at sp mange som mulig kommer på informasjonsmøte for å høre om planene og si sin mening.

Ordførerne oppfordrer: – Kom på informasjons­møtet og si din mening!

Onsdag kveld, 19. februar, blir det arrangert et åpent informasjonmøte om Orkdalspakken for rindalinger og surnadalinger i Attanova, Rindalshuset. Ordførerne Mildrid Kattem Aune og Hugo Pedersen understreker at det er denne ene sjansen vi har til å få bedre vei nordover, og at dette også er den beste muligheten innbyggerne har til å få informasjon om prosjektet og komme med innspill.

Publisert Sist oppdatert

Informasjonsmøtet er for innbyggere, næringsliv og andre interessenter i Rindal og Surnadal kommuner. På møtet vil Trøndelag fylkeskommune presentere resultater fra forprosjektfasen og anbefalinger for vegen videre, med vekt på konsekvenser for begge kommunene.

Vil fjerne flaskehalser

Orkdalspakken er et veiprosjekt med mål om å fjerne flaskehalser og ruste opp viktige fylkesveier for å skape trafikksikre koblinger til riksveinettet for folk og næringsliv i regionen. Innsatsen vil blant annet rette seg mot smale veier, uoversiktlige svinger, helle stigninger og skredutsatte strekninger.

Prosjektet omfatter blant annet utbedring av flaskehalser på veistrekningene Orkanger – Storås – Skei og Storås – Berkåk. De mest aktuelle tiltaka i vårt nærområde er utbedring av Holtbrua, Storåsbakkan og Storås bru. Det kan komme en bomstasjon på kommunegrensa mellom Rindal og Orkland.

Fortsatt relevant for Surnadal

Da arbeidet med Orkdalspakken starta, for flere år siden, var utbedring av fv65 på Røv i Surnadal også med som en del av prosjektet. Der er vegen nå utbedret, og Røv er tatt ut av Orkdalspakken. Men surnadalsordfører Hugo Pedersen understreker at Orkdalspakken i høyeste grad er relevant for surnadalingene likevel, både med tanke på næringsliv, akuttberedskap og persontrafikk.

I alle kommunene som omfattes av Orkdalspakken er det bred enighet om at det trengs utbedring av  vegene. Og dette prosjektet er den muligheten man har til å få gjort noe med det, slår begge ordførerne fast.

En mann og ei dame som står på en vei ved ei bru i snøvær.
Dette er Holte bru i Rindal. Her planlegges det utbedring av veien. Den mest sannsynlige løsningen er ei ny bru litt ovenfor denne.

Fortsatt åpent for innspill

Rindalsordfører Mildrid Kattem Aune sier at arbeidet med Orkdalspakken startet for nærmere ti år siden, med mål om å forbedre vegstandarden i denne bo- og arbeidsregionen. Det er trafikkerte veger gjennom dalføret, med mye tungtransport, og det er en viktig pendlerveg, påpeker hun.

Begge ordførerne er interessert i å høre alle synspunkter og innspill på dette stadiet i prosessen. Noen har sikkert meninger om de ulike alternative løsningene som er skissert, plassering av bompasseringer og/eller hvor mye det er rimelig å betale i bompenger. Pedersen skyter inn at det kan tenkes at noen også har andre idéer og innspill til enn de som er skissert i forprosjektet.

Han forklarer videre at hele 80% av den totale kostnaden må finansieres med bompenger, og at det er ei forutsetning for å få realisert prosjektet. Nedbetalingstida er i utgangspunktet 15 år, og det er ikke anledning til å begynne å kreve inn bompenger før utbedringene av veien er ferdig.

Ordførerne forteller at både Orkland og Rennebu har hatt folkemøter om Orkdalspakken allerede, og der var det godt oppmøte og stor engasjement. De håper på det samme i Rindal onsdag kveld.

Flere bompasseringer

Styringsgruppa for prosjektet Orkdalspakken ble konstituert 7. februar 2022, og har bestått av ordførere og administrativ ledelse i berørt kommuner og fylkeskommuner.

Arbeidet i forprosjektfasen har resultert i forslag til tiltak og bompengepakker på følgende veistrekninger:

Fv. 65 Skei - Storås – Orkanger
Fv. 700/701 Storås – Berkåk
Fv. 710 Gjølme – Valset

Kart over Orkdalspakken

Kommunane ønskar med dette både å informere og få tilbakemeldingar frå innbyggarane om korleis kommunane bør forhalde seg vidare i vegprosjektet, skriv Surnadal kommune på si heimeside.

Meir informasjon finn du på prosjektets nettside hos Trøndelag fylkeskommune.

Rapporten om forprosjektet finn du her.

Plana vidare er at forprosjektet skal landast i løpet av 2025, med vedtak i kommunestyra i dei kommunane der gjeld. Etter dette kan det store arbeidet med reguleringsplaner starte.

Powered by Labrador CMS