Surnadal kunstforening

Fem smilende damer i og ved en sofa.
Styret i Surnadal kunstforening, som gleder seg over høst og Lauvfall, fra v.: Mette Sæter Ormset, Marit Elin Eid, Anne Marie Rognskog, Berit Johansen og Sissel Halset Storslett

«Lauvfall» med 18 utstillere

Lørdag 21. september åpner utstillinga Lauvfall 2024 i galleri Finstuå på Surnadal kulturhus. Det er over 20 år siden kunstforeningen for første gang arrangerte denne juryerte høstutstillingen, og det er stor stas å kunne ønske velkommen til kunstnere og publikum.

Det var i 2002 at Surnadal kunstforeningen arrangerte det aller første Lauvfall i galleri Finstuå, samme år som Surnadal kulturhus ble offisielt åpnet. Det var umåtelig kjekt for kunstforeninga å endelig få tilgang til et fast galleri, etter mange års nomadetilværelse uten fast utstillingslokale.

– Lauvfall markerte en ny satsing for kunstforeninga, der vi engasjerte profesjonelle til å være jury, sier Mette Sæter Ormset i styret i Surnadal kunstforening. 

– De første årene arrangerte vi Lauvfall hvert år, men vi så snart at denne utstillinga var veldig arbeidskrevende, så vi har nå landet på annethvert år. Dette er den 15. Lauvfall-utstillinga, opplyser Mette. 

Lauvfall – en populær møteplass 

Lauvfall har etter hvert befestet seg som en populær møteplass for både profesjonelle kunstnere og dyktige amatørkunstnere tilknyttet Møre og Romsdal. Nå er det også åpnet for andre å melde seg på, og det har kommet påmeldinger fra hele landet. 

Denne høstutstillinga er et stort løft for Surnadal kunstforening, og de gleder seg over all den positive responsen de får med å dra i gang dette prosjektet. 

– Det er tydelig at behovet er stort for ei juryert utstilling på våre trakter også, sier de.

Åpning ved kulturdirektøren 

Juryen har i år bestått av Knut Løvås og Ane Vik Eines, og blant de 45 håpefulle som sendte inn, med til sammen 129 arbeider i ulike teknikker, var det 18 som ble antatt, med ett eler flere arbeider hver.

– Vi har hatt stor oppslutning i år, med flere påmeldte enn sist vi arrangerte, i 2022. Samtidig er det et trangt nåløye å slippe gjennom, for de som blir antatt. Og slik må det være, det er ekstra stas å bli antatt av en profesjonell jury, sier Mette Sæter Ormset. 

Styrtemedlemmene i kunstforeninga håper at mange finner veien til galleri Finstuå lørdag 21. september. Det blir åpning ved kulturdirektør i Møre og Romsdal, Heidi-Iren Wedlog Olsen. Lokalt musikkinnslag av Ida Mo og Johanne Holten vil også sette stemninga under åpninga, så dette blir en flott ettermiddag du ikke må gå glipp av! 

ANNONSE:

Surnadal kunstforening er medlem av Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS