Friluftsfersking - med naturen som mentalt pusterom

Une Cecilie kommer til Rindal

Torsdag 24. oktober kommer Une Cecilie Oksvold for å holde foredrag i Rindalshuset. Det er Rindal Kommune ved helsestasjons- og skolehelsetjenesten og psykisk helse- og rustjenesten arrangerer dette i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, som markeres nasjonalt over hele landet i oktober.

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene har fått med seg velvillige sponsorer fra næringslivet og lokale foreninger, som slik at det blir fri inngang for alle på foredraget. Sponsorer fra næringsliv er Rindal Sparebank, Svorka og Lokalt Løft. Rindal Sanitetsforening og Rindal Røde Kors er også med og sponser arrangementet.

Litt om foredragsholderen:

Une Cecilie er en friluftsfersking som brenner for å formidle hvor viktig naturen kan være for vår psykiske helse. Basert på egne erfaringer og historikk med angst og depresjon fra barndommen av, viser hun oss kraften som bor i naturen og inspirerer og motiverer oss til å søke ut i naturen.

Våren 2022 ble boken "Friluftsfersking" utgitt på Cappelen Damm, som fort ble en bestselger. Den inneholder alt det du som fersk trenger å vite for å komme deg mer ut på tur, i tillegg til en sterk historie om naturen som mentalt pusterom. Høsten 2022 kom "Turdagboka" som en naturlig oppfølger, der en selv kan skrive inn sine egne erfaringer, turer, planlegge og få oversikt over sitt eget friluftsliv. Siden 2018 har Une Cecilie også holdt foredrag om tematikken rundt psykisk helse og natur, som etter bokslipp har blitt svært populært både på festivaler, i private arrangementer og for kommunale settinger som skole- og kulturarrangement.

På Instagram inspirerer @unececilie over 105.000 følgere til å søke ut i naturen, og skildrer livet på en rå og ærlig måte i sine tekster.

Siden barndommen av har også strikking vært en terapeutisk del av hennes liv, og som en forlengelse av turgleden har hun med sin søster, Stine Oksvold, designet populær turstrikk som blant annet Fjellgenseren. I februar 2024 slapp hun boken "Fargerik Turstrikk" på eget forlag, som har hatt knallsuksess med utsolgt førsteopplag allerede etter en uke på markedet.

ANNONSE:

Om foredraget:

Etter å ha vært preget av angst og depresjon siden barndommen, fant Une som 24-åring et overraskende mentalt pusterom ute i naturen. Da livet så som mørkest ut skulle friluftslivet, som hun aldri hadde likt tidligere, være lyset hun trengte. Siden den gang har Une vært en aktiv friluftsfersking med en bratt læringskurve. Dette er historien om hennes vei ut av sofaen og inn i naturen. Med ærlige skildringer i møte med kunnskapsmangel, mørkeredsel og en stor mengde mestringsopplevelser, belyses tematikken rundt hvordan naturen har en terapeutisk effekt på oss. Dette er rått, sårbart og motiverende om livets opp- og nedturer, og om lavterskel friluftsliv som viser at du ikke trenger å gå lengst, bære tyngst eller ta de tøffeste turene for å få store og meningsfulle naturopplevelser. Med dette foredraget inspirerer Une oss til å ta vare på oss selv ved å ta bruk i det mest naturlige og tilgjengelige for oss; naturen.

Powered by Labrador CMS