Café Fyret

Gjester rundt bordene i Café Fyret

Lyst på en god middag?

Jo, da bør dere ta turen til Café Fyret i andre etasje av Coop Extra i Surnadal. Her er det faste retter fra mandag til fredag hver uke. Enkelte benytter anledningen til å  bestille livrett-middagen sin.

Publisert

Personlig setter jeg pris på sildball på tirsdager, men her er det mye å velge mellom. Det serveres også middag fra en «à la carte»- meny.

Sildball på tirsdager
Man kan ta med seg mat hjem om man vil

Hvis en voksen har med seg barn under 5 år og bestiller dagens, så får barnet dagens middag gratis. Kaféen har også glutenfrie alternativer. Man kan også bestille middag for å ta med hjem.

Dagens middag denne uken.

Bred erfaring

Jeg blir tatt godt imot av en smilende Celina Kee Tafjord, som for øvrig er daglig leder av Café Fyret. Hun kan fortelle at kjøkkensjefen heter Jan Eilert Pedersen, og at de eier halvparten av bedriften hver.

– Jan Eilert er faglært kokk, med fagbrev som institusjonskokk. Han har erfaring fra både restaurant, institusjon, catering og som daglig leder på serveringssted. Da vi startet opp her i Surnadal, kom han fra Burger Boost AS i Kristiansund, som daglig leder for to spisesteder, forteller Celina, og fortsetter:

– Jeg har vært innom flere yrker, både butikk, helsevesen og skipsverft. Da vi kom hit, kom jeg fra en jobb som lagersjef hos Jemar Norpower. Jeg har ingen tidligere erfaring fra matlaging og servering, men har fått god opplæring av Jan Eilert.

Forventninger til driften

Celina forteller at forventningene til driften hittil har vært tilfredsstilt, men at de ikke helt visste hva de gikk til. 

– Men vi har blitt møtt av en fantastisk gjeng! Både de som er her hyppig, og de som er her sjeldnere. Vi setter stor pris på hver og en, og får både skryt og konstruktiv kritikk, sier hun.

Videre forteller hun at de er så heldige at de har hatt kandidater i arbeidspraksis gjennom VAINT (voksenopplæring og integrering), og har ansatt flere som har vært gjennom intro-programmet. 

– Vi er så takknemlige for at våre kunder setter pris på våre ansatte, de skryter av dem og viser tålmodighet. Fine ansatte og fine kunder, sier Celina, og fortsetter:

– Nå er vi ti ansatte, fordelt på både fulltid, deltid og ekstrahjelper. En flott stab som vi er veldig stolte av og fornøyde med. Her er rom for flere, og vi skal fortsette å ta imot praksiskandidater gjennom kommunen.

Celina tar imot gjestene.

Trivsel betyr mye

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra kundene våre på maten. Lokalene fikk et nytt malingsstrøk da vi tok over for ett år siden, og vi har prøvd å lage en litt annen atmosfære i lokalene. Derfor har vi bygget høye blomsterkasser, skillevegg og en lang sittebenk. Kundene virker svært fornøyde med omgivelsene i caféen, noe vi også er.

– Vi har nylig kjøpt oss hus på Surnadalsøra, etter å ha leid hus i Todalen en stund. Vi trives godt, og har begynt å finne oss godt til rette her i Surnadal, sier Celina.

Nabobutikken Sport Outlet trekker også kunder til kaféen. 

– Dette merker vi godt, og vi setter stor pris på det. Vi spiller hverandre gode, og har fått et utrolig godt naboskap!

– Hva med uteservering?

– I fjor sommer var det så hektisk for oss, og vi hadde ikke regnet med den pangstarten vi fikk, så da rakk vi dessverre ikke å få ordnet noe særlig med uteservering. Men det ligger absolutt i kortene, og det tar nok ikke lang tid før vi får til noe. 

Café Fyret har snart ettårsdag, og snart er det sommer. Celina lover at de vil komme med noen arrangementer utover våren, og hun håper det blir godt mottatt.

Framtidsutsikter

Celina håper på et godt år i 2025 også. Hun forteller at de har noen konfirmasjoner booket, og holder på å planlegge sommeren for fullt.

– Vi håper at vi fortsatt vil ha god vekst, slik at investeringer og videreutvikling kan skje ganske fortløpende. I påsken skal vi dessverre holde stengt. Vi tok oss en lengre juleferie som vi selv følte var godt fortjent, og påsken vil bli brukt til arbeid og planlegging av tiden framover. Denne uken skal jeg ha møte med VAINT igjen, for å se om vi kan ta inn noen praksiskandidater, noe som krever en del oppfølging og arbeid fra vår side, sier hun, og fortsetter:

– Elva blir forhåpentligvis åpen for fiske hele sommeren i år. Det blir «Midtsommar i Surnadal», Vårsøghelg og mye annet kjekt, så vi skal stå mannsterke og klare til å ta imot sultne kunder, avslutter Celina!

Vi ønsker Celina og Jan Eilert lykke til videre, og 1. juni feirer de ettårsjubileum for Café Fyret, vi gratulerer!

Powered by Labrador CMS